3-7 juni 2022

Beleef je natuur bewuster tijdens deze reis naar zweden. een lang pinksterweekend Om te onthaasten, ontspannen en ontdekken in de ongerepte natuur van Zweden.

Ben jij op zoek naar meer innerlijke rust, naar een ander perspectief of wil je inspiratie voor antwoorden op vragen of uitdagingen waar je mee rondloopt of keuzes die je wilt maken? En heb jij zin om buiten in de natuur zijn te combineren met jezelf beter leren kennen? Dan is deze reis super geschikt voor jou. 

De juiste keuzes maken die goed zijn voor jou  kan super moeilijk zijn. Je weegt allerlei opties af  in je hoofd.  Maar de antwoorden vinden vanuit je hoofd voelt niet toereikend. Je wilt durven kiezen op basis van waar je hart sneller van gaat kloppen. Meer luisteren naar wat je voelt. Zeg maar, naar je intuïtie. En niet naar wat moet of wat je altijd al hebt gedaan. Spijt krijgen dat je niet je eigen leven hebt geleid is wel het laatste wat je wilt.

Tijdens de inspiratiereis ‘beleef je natuur’ bewuster in Zweden breng je voor een week alle ruis van je dagelijkse leven even tot stilstand. Je kunt de tijd nemen.  In de natuur zijn zorgt voor verbinding met jouw eigen natuurlijke zijn. Het brengt je inzichten die je niet uit boeken haalt. Door te onthaasten en te ontspannen ga je je eigen wijsheid ontdekken zodat je meer vertrouwen en rust voelt voor de toekomst. De volgende stappen zet jij  met nieuwe energie en moed!

Wil jij ook dit voorjaar nog tijd maken voor natuurlijke inspiratie?

Voor wie?

 

We maken deze reis naar Zweden met een kleine groep van maximaal 7 vrouwen en 2 ervaren natuur- en wandelcoaches.

Super geschikt voor als je:

 • Tijd wilt nemen voor jezelf en wil voelen en ervaren waar jij ook al weer blij van wordt.
 • Nieuwe keuzes wilt maken in je loopbaan of leven omdat je op een of andere manier niet helemaal tevreden bent of misschien onzeker bent of je wel op het goede pad zit.
 • Veel in je hoofd zit terwijl je graag meer vanuit je gevoel keuzes zou willen maken.
 • Teveel ruis ervaart waardoor je focus mist.
 • Je het verlangen hebt naar minder stress, minder druk. Meer balans.

Jij houdt van buiten in beweging zijn. (een gemiddelde conditie is echt voldoende) Je bent er aan toe om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en om echt serieus tijd te nemen voor jezelf.

Jij bent bereid zelf op onderzoek uit te gaan en je wilt dit avontuur samen met andere leuke vrouwen beleven.

   

  Door wie ?

  Tineke en Philia ontmoetten elkaar in 2021 tijdens een opleiding loopbaancoaching in Belgie. Meteen was daar een klik. Allebei een passie voor het begeleiden van mensen in de natuur en voor het organiseren van avontuurlijke tripjes. Onze gedeelde interesses hebben geresulteerd in deze mooie Vlaams Nederlandse samenwerking. 

  Allebei hebben we ruime ervaring in natuurcoaching/wandelcoaching en hebben daarnaast een achtergrond in het onderwijs en HR.

  Tineke heeft de hele wereld over gereisd met haar gezin terwijl Philia vooral vaak afreist naar haar favoriete  land Zweden.

  Ben je nieuwsgierig geworden naar ons dan kun je verder lezen op www.tinekevandamme.be en www.burospijker.nl/over-mij

   

  Aanpak

  Vanuit rust weer in beweging komen. Minder vanuit je hoofd, meer vanuit je gevoel. Met de natuur als grote inspiratiebron gaan we samen mooie wandeltochten maken, kanoën. Soms in stilte en afgewisseld met inzicht gevende opdrachten, visualisaties, mindful oefeningen en veel rustmomenten bijvoorbeeld  bij een kampvuur, in de sauna of luisterend naar het kabbelende water. We werken toe naar een dag solo tijd in de natuur. Een mini vision quest gebaseerd op een eeuwenoud principe. De natuur als middel om een diepere connectie te voelen met die natuur en met jezelf. Vertrouwen op jezelf, jezelf leren kennen en zijn met wat er is.

  Vanuit de stilte komt de inspiratie vaak als vanzelf. Geholpen door de mooie krachtige oefeningen die we inzetten kan jij je eigen antwoorden vinden. Terug gaan naar jouw eigen natuur. Back to basic. Echt tot jezelf komen. Het doel van deze reis  is niet perse om uit je comfortzone te komen maar het doel is om je naturezone  te vinden.

  Bij aanmelding plannen we nog een intakegesprek voorafgaand aan de reis. Afhankelijk van of je in België of Nederland woont is dat met Tineke of Philia. Een maand na afloop van de reis spreken we elkaar nog eens om uit te wisselen hoe de reis voor je heeft gewerkt.

   

  wat levert het je op?

  Reisprogramma

  Dag 1 vrijdag

  Vliegen van Amsterdam naar Oslo. Van daaruit met huurauto naar Zweden, Munkfors

  lees meer

  We vertrekken vanaf Schiphol. Aankomst Oslo rond 16.00 uur

  We reizen per huurauto verder. Een prachtige route van zo'n 3 uur door het prachtige groene landschap van Noorwegen en Zweden.

  Aangekomen in Zweden dineren we op een mooie plek aan het water.

  We rijden door naar onze eindbestemming Munkfors en slaan onderweg proviand in voor de komende dagen. Aankomst +/- 22.o0 uur.

  Bij aankomst staan de bedjes en een lekker drankje al klaar.

  Dag 2 zaterdag

  Vandaag lopen we een prachtige route rondom een meer. De dag staat in het teken van aankomen op deze nieuwe plek. De wandeling eindigt bij een houtgestookte sauna.

  lees meer

  We nemen daar alle tijd voor. Geen haast. Met volle aandacht laten we ons onderdompelen in het Zweedse landschap. We zetten onze zintuigen op scherp. Wat zijn jouw intenties voor deze dagen?

  We vertrekken na het ontbijt en nemen lunch en ook ons avondeten met ons mee.

  Aan het eind van de middag komen we uit bij de sauna die we voor onszelf hebben. Na de sauna is het heerlijk om een plons in het meer te nemen. Hier kunnen we ook ons eigen eten grillen of een pizza bakken in de houtoven.

   

  Dag 3 zondag

  De wandeling van vandaag is werkelijk prachtig. Langs verschillende meertjes, een zee van bosbessenstruikjes en prachtige mosbedekking. 

  lees meer

  Een prachtige plek om te ervaren hoe de natuur op ons in kan werken. Hier kunnen we echt een bosbad nemen.
  Het is een wandeling met aardig wat stijging. Maar de moeite wordt beloond met prachtig uitzicht. Thuis gekomen maken we gezamelijk ons avondeten en kunnen we heerlijk relaxen in de tuin of op het terras.

  Dag 4 maandag

  Deze dag brengen we voor een deel wandelend door en voor een aantal uur in stilte op één plek in de vorm van een mini quest. Je zoekt je eigen plekje aan het water waar je met aandacht voor alles wat er is kunt zitten en zijn. We sluiten af met een kampvuur.

  lees meer

   

  Wat is een nature quest?

  Misschien is er een vraag die jezelf wil onderzoeken. De natuur en je innerlijke wijsheid weten hier wel raad mee. Jij hebt er enkel tijd voor te maken om ernaar te luisteren. In de rush van elke dag kan dat lastig zijn. Hier en nu kan dat wel. Het levert je een unieke ervaring op.

  De solotijd die we nemen is rond de 4 uur. Je zoekt je eigen plek maar we zijn wel allemaal dicht bij elkaar in de buurt (zonder dat we elkaar kunnen zien). Veilig en avontuurlijk tegelijk.

  Dag 5 dinsdag

  Tijd voor de terugreis. Na het ontbijt maken we tijd om ervaringen te delen van dit wandelavontuur. Dan maken we de boel klaar om te vertrekken naar Sunne voor een Zweedse lunch.

  lees meer

   

  In het dorpje Sunne is nog gelegenheid om wat souveniers voor thuis mee te nemen en te genieten van een Zweedse lunch voordat we doorrijden naar Oslo waar we om 19.00 uur weer terug vliegen naar Zweden.

  Praktisch

  Prijs

  €1197,- en is inclusief transport vliegveld Oslo en transport tijdens de week. 7 overnachtingen, programma, begeleiding  & alle maaltijden + intake en nabespreking.

  Exclusief het vliegticket van Schiphol naar Oslo (rond de €140,-€220,- afhankelijk van tijdstip boeken). De reisverzekering sluit je zelf af. De reis gaat door met minimaal 5 deelnemers. 

  Vliegen

  Je kunt vliegen vanaf Schiphol of Brussel op vrijdag 3 juni naar Oslo. Het is ongeveer 2 uur vliegen. Je hoort van ons welk ticket je kunt boeken ivm de juiste tijden. Oslo is het dichtsbijzijnde vliegveld. Vanaf het vliegveld is het cirka 3 uur rijden naar onze verblijfplaats. Op vrijdag 10 juni brengen we je weer terug naar het vliegveld zodat je in de middag terug kunt vliegen naar Amsterdam of Brussel.

  Trein of auto

  Natuurlijk is het ook mogelijk om met de trein of eigen auto naar Zweden te komen. We helpen je graag met de route.

  Verblijf

  We verblijven in het vakantiehuis van Philia in Munkfors Zweden. Je kunt kiezen om te overnachten in een 2 of 3 persoonskamer allemaal met 1 persoons bedden. Ook is er de mogelijkheid om als je alleen wilt slapen, te kamperen in de grote tuin in een tent. Er zijn 3 tentjes aanwezig.

  Eten en drinken

  In Zweden is alles te krijgen. Heb je bijzondere wensen qua eten en drinken? Ben je b.v. vegetarisch of allergisch etc, laat het ons van te voren weten.

  We eten 2 keer buiten de deur in restaurants waar je heerlijk gezond kunt eten en waar veel keuze is. De andere keren zoals ontbijt, lunch en avondeten daar doen we zelf de boodschappen voor en bereiden we gezamenlijk.

  Wat neem je mee?

  • Een kleine dagrugzak 
  • Waterdichte wandelschoenen 
  • Regencape of regenpak
  • drinkfles kleine thermosfles voor koffie of thee onderweg
  • comfortabele kleding, het fijnst is als je laagjes kunt dragen. B.v. ondershirt , fleece, jack.
  • Badkleding
  • Toiletartikelen
  • Er is een wasmachine en ook droger in huis. Ook is er een föhn. Handdoeken en beddengoed is ook aanwezig. Er zijn EHBO middelen tekentang/muggenmiddel etc.

  Elke wandeling levert meer op dan we zoeken

  -John Muir

  Aanmelden

  Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en eventueel bijzonderheden te delen in het veld bericht.

  Wil je eerst nog eens afstemmen voor definitieve aanmelding dan kun je dat ook aangeven op dit formulier.

  Datum weekend

  15 + 11 =

  Zweden

  Zweden heeft Philia haar  hart gestolen. In haar studententijd heeft ze er 2 jaar gestudeerd.  Sinds 1999 heeft haar familie een vakantiehuis in Munkfors. Ze kent het gebied en spreekt de taal.

  Wil je meer weten over Zweden dan is de website www.visitsweden.nl de moeite waard om te bezoeken.

  Wij strijken neer in Värmland met haar groene bossen, duizenden meren, uitgestrekte heuvels en veel wildlife. En als we geluk hebben, dan spotten we een van de beroemde inwoners van Värmland: de eland… Bezoek www.visitvarmland.se voor meer informatie over deze prachtige regio.

  Op www.visitmunkfors.se/en kun je alvast kennismaken met de omgeving van Munkfors.

  Buro Spijker is aangesloten bij:

  Volg mij op social media:

  Pin It on Pinterest