Beter naar binnen door naar buiten te gaan

Een hobbelig pad

Mijn eigen loopbaanpad is niet bepaald een recht pad. Het is er één met hobbels en bobbels. Van vallen en opstaan.  Mijn zoektocht naar waar ik nou echt blij van werd en de behoefte aan afwisseling heeft me in verschillende beroepen en op verschillende plekken gebracht. Helaas werd ik ook eens ontslagen, maakte ik soms te overhaast keuzes of bleef ik ergens terwijl ik eigenlijk niet op mijn plek zat.

Ik kreeg een burnout een tijdje nadat mijn moeder overleed. Omdat ik, terwijl ik heel verdrietig was, de lat in mijn nieuwe baan heel erg hoog legde. En totaal voorbij ging aan hoe ik mij eigenlijk voelde. Mijn best doen was mijn overlevingsstrategie. Tjonge, wat heb ik daar veel van geleerd. Het duurde even voordat ik mijn lessen om kon zetten in de juiste keuzes. Ik heb echt een zoektocht gemaakt naar mezelf. Waar ben ik goed in? Wat drijft mij en waar hecht ik waarde aan. Ik ontdekte een rode draad in mijn keuzes die ik had gemaakt. Vrijheid, gelijkwaardigheid en betrokkenheid zijn belangrijke waarden voor mij. Net zoals plezier maken, kunnen bewegen en kunnen leren en ontwikkelen.

Het lukte mij om een leuke baan te vinden die al deze aspecten in zich had.  Als vitaliteitscoach trainde en coachte ik medewerkers in verschillende organisaties door het land. Het was voor mij werkgeluk tot de max.

Uit balans

Ik had de leukste baan die ik ooit had gehad. Al mijn talenten en  passies kon ik er in kwijt.

Totdat er iets onverwachtst heftigs gebeurde in mijn gezin waardoor alles opnieuw op zijn kop kwam te staan. Waardoor werken ineens niet meer belangrijk was.

In 2014 werd mijn dochter van toen 14 plotseling ernstig ziek. Zij kreeg leukemie en moest veel behandelingen in verschillende ziekenhuizen ondergaan.  Ik heb toen mijn baan moeten opgeven omdat het mij niet lukte om de zorg voor en over haar te combineren met werk. Het was een intense periode en na haar herstel merkte ik dat ik zelf behoorlijk uit balans was geraakt.

Back to Basic!

Ik ondernam van alles om de balans weer te herstellen. Om mezelf weer goed te voelen. Na een lange zoektocht heb ik geleerd dat de oplossing vooral zat in de eenvoud. Ik ging wandelen en zocht steeds vaker de natuur op. Dat gaf mij steeds  meer rust en vertrouwen. En het hielp me te stoppen met het vinden van oplossingen vanuit mijn hoofd. Ik kwam meer in verbinding met mijn lijf en gevoel.

Het ene been voor het andere. Ademen. De vogels horen fluiten. Alle hectiek achter je laten buiten in de natuur en je weer in verbinding voelen met die natuur. Hoeveel beter ik mij daardoor voelde was voor mij echt een ontdekking.

Zweden
In het voorjaar van 2017 was ik een paar weken in Zweden waar ons vakantiehuis staat. Ik maakte daar lange wandelingen in de oneindige en prachtige natuur. Met elke stap die ik zette voelde ik mijn beter.  Mijn inspiratie begon weer te stromen. De natuur gaf me zoveel energie en ruimte voor nieuwe ideeën. Een hele tijd voelde werk voor mij zo onbetekenend. Maar nu voelde ik dat ik iets wilde doen met deze krachtige positieve ervaring in de natuur. Dit moesten meer mensen weten en gaan ervaren!

Zingeving
Ik wilde van betekenis zijn door deze ervaring te delen en anderen verder te helpen met keuzes maken in werk en loopbaan, verminderen van stress en een goede werk en privé balans en daarin de natuur te betrekken. In mijn werk als HR adviseur en vitaliteitscoach had ik al vaak gezien hoe anderen met stress worstelen in hun werk, net zoals ik. Of worstelen met de vraag of het werk wat ze doen nog wel bij ze past. Of dat wel weten maar dat ze niet een andere keuze durven te maken.

Als je werkt tegen je natuur in dan past het werk niet bij je natuurlijke kwaliteiten, je oorspronkelijke waarden en drijfveren. Je hebt je bewust of onbewust aangepast aan een bepaalde norm. Het rechte pad zeg maar. Dan voel je uiteindelijk niet goed meer wat echt bij je past. Waar jij blij van wordt.  En dan kan werken meer energie kosten dan dat het oplevert.

Dat heb ik altijd super jammer gevonden.  Wanneer je werkt op een manier die past bij wie jij van nature bent dan ben je energieker en heb je meer zelfvertrouwen.  Je kunt veel meer van betekenis zijn voor jezelf en anderen als dat wat je doet en wie je bent op je werk dicht bij jouw eigen natuur staat. Dat je je zelf kunt zijn.  En daar wil ik graag  een bijdrage aan leveren!

 

There’s a path already inside you- Stop analyzing. Start Walking ! 

Een eigen pad.

De zaadjes waren geplant! Ik wilde werken met deze thema’s en daarbij de natuur betrekken. Ik wilde mijn eigen bedrijf oprichten waarin ik al mijn vakmanschap en persoonlijke ervaringen mee kon nemen.  Op een plaats waar ruimte is om te bewegen en te ademen. Waar ik samen met anderen avonturen kan beleven en waar ik vooral mezelf mag zijn. Mijn talenten in zetten en anderen aanmoedigen dat ook te ontdekken.

In september 2017 begon ik aan de opleiding tot wandelcoach. Ik merkte dat alle puzzelstukjes voor mij op zijn plaats vielen. Mijn ervaringen in het HR vak kon ik combineren met de positieve ervaringen van werken in en met de natuur. Ik ontdekte dat het coachen in de natuur voor mij volop mogelijkheden bood om een nieuw eigen pad in te slaan.

In 2018 richtte ik daarom burospijker, wandelcoaching op waarin ik vooral vrouwen help die zich niet meer willen laten leiden door onzekere gevoelens en stress. Die er naar verlangen te doen wat ze echt willen en daarvoor hun talenten willen inzetten.  Door met ze de natuur in te gaan en krachtige ‘down to earth’ methodieken in te zetten, durven ze met veel  meer zelfvertrouwen stappen te zetten. En zo komen ze dichter bij hun eigen natuur waardoor ze veel meer ontspannen en met plezier kunnen werken.

 

Buitenmens in de stad

Ik kan vaak niet kiezen! Ik houd van combinaties: in denken en doen, in spelen en serieus zijn, in realisme en magie, alleen en samen en stad en natuur.

Ik woon samen met mijn man en zoon in Enschede (mijn dochter is al uit huis). Enschede is een super leuke stad waar veel leuke dingen te doen zijn met de natuur gelukkig altijd dichtbij. Het zal je niet verbazen maar ik wandel heel graag. Ik voel mij het meest avontuurlijk als ik dat doe in mijn eentje. Rugzak op, tentje mee. Niet helemaal alleen trouwens want mijn labradoodle Evi neem ik graag mee op pad.

Ik heb de wens om in 2022 het St Olavspad te gaan lopen, een pelgrimspad dat loopt van de Zweedse oostkust naar de Noorse westkust. Van Sundsvall naar Trondheim.

Zweden loopt als een rode draad door mijn verhaal. Ik ben verliefd geworden op het land toen ik er mijn afstudeerjaar doorbracht. Ik ben er nog een jaartje blijven hangen om Zweeds te studeren en kom er regelmatig omdat we er een vakantiehuis hebben. De plek  van waaruit ik heerlijke wandelweekenden organiseer.

 

Logo

Het rugzakje van een bekend Zweeds merk heeft als model gestaan voor mijn logo. Het symboliseert mijn liefde voor Zweden en staat voor alles wat jijzelf allemaal in je rugzak hebt aan dromen, verlangens, talenten en ervaringen. En het staat voor alles wat ik in mijn bagage heb om jou te helpen op jouw pad. Mijn buro is in de buitenlucht en is allesbehalve een statische werkplek.

 

De inhoud van mijn rugzak

Ik heb altijd mijn blauwe rugzakje mee tijdens het wandelen. Met daarin een schrijfschrift, pen en water. Meestal ook een thermoskannetje thee en zitmatjes zodat we even op een mooi plekje kunnen gaan zitten.

Ook mijn talenten gaan mee in de rugzak. Als coach geef ik vertrouwen, ben ik open, toegankelijk en optimistisch. Ik ben nuchter, sta met beide benen op de grond en ik sta ook open voor wat ik de ‘magie van wandelcoaching’ noem; verrassende inzichten die de natuur je soms onverwacht geeft. Doordat ik scherp ben in mijn observaties, voel ik heel goed aan wat iemand nodig heeft en doordat ik goed verbinding kan leggen tussen dingen kan ik helpen het minder ingewikkeld te maken. Ik ben nieuwsgierig en ga daar waar het nodig is graag de diepte in. ‘Waar gaat het nu echt om?’

Daarnaast  is mijn rugzak gevuld met persoonlijke ervaringen en met meer dan 20 jaar ervaring in het HR vak. Ik volgde diverse opleidingen in Nederland en België tot natuurcoach, wandelcoach, loopbaancoach, stress- en burnout coach en tot vitaliteitscoach bij o.a. Innersteps, Next Step Coaching, Instituut voor duurzaam werken, Sonnevelt opleidingen en bij Het Coachbureau. Ik ben aangesloten bij de NOBCO, beroepsvereniging voor coaches en het nationaal platform voor wandelcoaches.nl

Ik ben ook benieuwd naar jouw verhaal. Een keertje kennismaken?

Wandel met mij

Ik bied je zowel persoonlijke 1 op 1 coaching als wandelcoaching in een groep. De essentie is dat ik naar buiten ga de natuur in zodat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Aan jou om te kiezen wat jou nu helpt de volgende stap te maken.

Zie ik je buiten?

Dilemma wandeling

Deze wandeling helpt je bij het maken van een keuze. In 2 uur tijd onderzoek je een belangrijke beslissing die je wilt nemen waarbij de natuur zorgt voor verrassende inzichten.

loopbaandag

Op pad met jouw loopbaanvraag gedurende 1 hele dag. Om te ontdekken waar jij nou echt blij van wordt.  Je gaat  weer naar huis met nieuwe heldere inzichten en energie.

loopbaantraject

Gedurende 4 maanden gaan we
5 keer een wandeling maken. Voor als je bent vastgelopen in je loopbaan en echt verandering wil. Geen quick fix, maar resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan.

Mindful wandelen

Als je tijd wilt nemen om te onthaasten en je wil laten inspireren door steeds weer een ander thema rondom bijvoorbeeld de seizoenen, ontstressen, werkplezier, veerkracht. 

Wandelweekend Zweden

Een heerlijk lang weekend onthaasten en ontspannen en al wandelend de ongerepte Zweedse natuur ontdekken.

loop jezelf in balans

Een programma van 5 tot 7 wandelingen om vanuit stress of een burnout weer in balans te komen. Herstel, zelfzorg, grenzen bewaken, patronen zijn o.a de thema’s.

Buro Spijker is aangesloten bij:

Volg mij op social media:

Pin It on Pinterest