Expeditie Loopbaangeluk

1 op 1 wandelcoachtraject

Kom in beweging..

want je twijfelt al veel te lang. Over je werk en misschien ook wel over jezelf. Je hebt het gevoel dat er meer in je zit. Maar het komt er niet uit. Je vraagt je af of je iets bij jezelf moet veranderen of dat een andere baan een betere oplossing is. Maar wat wil je dan? En hoe dan?

Logische vragen! En de antwoorden daarop gaan alleen komen als je er de tijd voor neemt om daar bij stil te staan. Dit is dan ook precies waar we tijdens Expeditie Loopbaangeluk mee aan de wandel gaan.

Tijdens dit 1-op-1 wandelcoachtraject krijg je de tools aangereikt om vanuit rust en met veel meer zelfvertrouwen de volgende stap te zetten op jouw loopbaanpad.

Herken jij je hier in?

=

Je doet je huidige werk soms met een knoop in je maag omdat het niet meer goed lijkt te matchen met jou.

=

Je werk geeft je nog weinig energie en aan het eind van de dag voel je weinig voldoening.

=

Je hebt het gevoel dat er meer in je zit maar het komt er niet helemaal uit. Je houdt je in of iets houdt je tegen.

=

Je hebt geen idee wat je dan wel wil qua werk of je weet het wel maar hebt geen idee hoe je dat voor mekaar kan krijgen.

=

Je scrolt regelmatig door vacature sites maar je wordt nergens echt enthousiast van. Je praat er veel over thuis en met vrienden maar dat lost niets op.

=

Je zit veel in je hoofd, bent aan het nadenken en piekeren. Het lukt je niet om keuzes te maken, om in beweging te komen. Je weet dat je het anders wilt maar je weet nog niet goed hoe.

=

Misschien ben je al wel helemaal vastgelopen in je werk of bang dat je op dat punt gaat belanden.

Expeditie Loopbaangeluk is voor jou als je..

=

Er klaar voor bent om nu eens echt de tijd te nemen om te onderzoeken wat jij wilt en er vervolgens ook voor durft te gaan!

=

Wilt weten welke baan echt bij je past zodat je kan doen waar je goed in bent en veel meer energie krijgt van je werk.

=

Meer zelfvertrouwen wilt hebben en blijer wilt zijn met jezelf zodat je nu wel in beweging komt.

=

Graag je hart wil volgen. Niet meer wil kiezen voor het vanzelfsprekende of veilige maar meer je intuïtie wil volgen in de keuzes die je maakt.

=

Je vrijer wil voelen. Meer voor jezelf wil durven opkomen. Je grenzen aan wilt kunnen geven zodat je echt je eigen pad kan bewandelen.

In je hoofd vind je alleen maar vragen, in beweging de antwoorden.

Volg je eigen route!

Plezier hebben in je werk is van grote invloed op je levensgeluk. Dat weet jij als geen ander. Nu lukt je dat niet of niet zo goed. En je kunt je op dit moment ook niet voorstellen hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Mijn 1 op 1 wandelcoachtraject heet niet voor niets Expeditie Loopbaangeluk. Het is echt een ontdekkingstocht die we ook nog eens buiten in de natuur doen. Omdat dat ruimte geeft voor onthaasting zodat je echt vanuit ontspanning tot de beste ontdekkingen komt. Waar je je perspectief kunt verruimen, kunt uitzoomen, inzoomen, stil staan of in beweging kan komen. Echt kan voelen en ervaren. Veel meer dan wanneer we binnen blijven.

De formule naar meer loopbaangeluk bestaat uit een aantal stappen. Waarbij het belangrijk is te weten dat we van binnen naar buiten werken. Eerst jezelf beter leren kennen voordat je gaat verbinden met de buitenwereld. Dat levert bewust gemaakte keuzes op waar je de rest van je loopbaan wat aan gaat hebben. Zin gekregen om dit avontuur met jezelf aan te gaan?

 

Wat anderen zeggen

Voordat ik bij Philia kwam was ik te veel bezig met de uitkomst, waardoor de stap zo groot was, dat ik het niet kon overzien. Daardoor bleef ik maar stilstaan.

Nu na het traject durf ik weer te vertrouwen op mijn kunnen, op mijn talenten. Ik ben ze gaan zien en voelen. Het heeft mij een rijker mens gemaakt en ik heb elke dag steeds meer helder waar ik naar toe wil. Ook de kleinste stappen, brengen mij al heel veel geluk. Ik heb oriënterende gesprekken gehad met studie coaches. Ik ben bezig met het schrijven van brieven naar organisaties die mij aanspreken qua cultuur en werkwijze. Ik heb mezelf doelen gesteld die reëel zijn en ik heb er alle vertrouwen in dat ik ze  ga verwezenlijken.

Deelnemer 1-op-1 traject

Wat anderen zeggen

Toen ik aan het loopbaantraject bij Philia begon had ik de vraag; Hoe kom ik er nu achter wat ik leuk vind, waar krijg ik energie van en waar haal ik voldoening uit, en hoe vind ik dit in een baan?

Tijdens de wandelingen leerde ik om vanuit mijn gevoel te kijken, bewegen en handelen in plaats van juist heel rationeel te kijken. Het fijne aan deze wandelingen is dat je je heel bewust wordt van je omgeving, bewust wordt van bepaalde patronen in je leven en waarom je bepaalde keuzes in je loopbaan hebt gemaakt. Het is een leerproces, met focus op jouw ontwikkeling, zowel in jouw loopbaan maar ook op persoonlijk vlak.

Het heeft mij heel erg geholpen om helder te krijgen waarom ik bepaalde loopbaankeuzes heb gemaakt, en waar mijn echte passie ligt. Keuzes maken vanuit gevoel en niet aan de hand van een paar standaard algemene testjes.

Stephanie, HR manager
Deelnemer 1- op- 1 traject

Wat anderen zeggen

Ik heb Philia haar hulp ingeschakeld na mijn herstel van mijn burn out . Ik wist ik dat het tijd was voor verandering. Ik kon er niet meer omheen.

De manier van begeleiding vond ik heel erg goed. Zelf ben ik gewend om alles verstandelijk en met woorden uit te drukken. In het traject met Philia leerde ik verder te kijken dan die woorden en het verstand.  Door middel van opdrachten in de natuur, gebruik van materialen die we tegen kwamen leerde ik te voelen waar de weerstand zat, wat mij tegenhield. Daardoor kon ik onderzoeken hoe ik dat achter mij kon laten. Wat ik nodig had om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Te voelen wat ik nodig heb, te voelen waar ik naar verlang, te voelen dat ik eigenlijk heel goed weet wat ik wil.

Het traject bij Philia heeft mij dus echt in beweging gebracht. Ik durf nu stappen te maken.

Deelnemer 1-op- traject

Wat anderen zeggen

Ik kwam bij Philia voor coaching na een teleurstellend functioneringsgesprek wat leidde tot verminderde motivatie. Ik wilde toch optimaal presteren. Dat ging ik compenseren door steeds harder te werken (overuren in avonden, weekenden tot ’s nachts aan toe). Het werd een patroon dat ik niet op eigen houtje meer kon doorbreken. Ik was oververmoeid.

Ik vond de aanpak van Philia verrassend. Het werd een persoonlijke zoektocht naar: hoe komt het dat je tot dit punt bent gekomen? Hoe komt het dat je op deze wijze reageert en functioneert? En vervolgens: Wat zijn je talenten? Wat maakt jou uniek? Dat gaf mij het vertrouwen dat ik nodig had: “ik kan veel meer dan ik dacht.”

Ik ben me nu veel bewuster van mijn talenten en valkuilen. Ik zie nieuwe kansen en mogelijkheden. De eerste sollicitatie is verstuurd.

Deelnemer 1-op-1 traject

Wat ga je ontdekken ?

Na het uitwandelen van Expeditie Loopbaangeluk heb jij je eigen loopbaangeluk formule ontdekt. Jouw persoonlijke formule die er voor zorgt dat je letterlijk en figuurlijk weer in beweging komt. Je bent in staat om stappen te zetten zodat je weer zin hebt in je werk, blijer bent met jezelf en veel meer ontspannen.

=

Jij weet waar je blij van wordt. Waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar je echt enthousiast van wordt en voor wilt gaan. 

=

Je kent je eigen talenten en je valkuilen en hoe daar mee om te gaan.

=

Je hebt scherp waar je je nog inhoudt of jezelf tegenhoudt en het lukt je steeds vaker dit patroon te doorbreken.

=

Je weet hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet, welke interesses en waarden je daarin kwijt kan en welke randvoorwaarden voor jou belangrijk zijn.

=

Je bent meer ontspannen en hebt een betere energiebalans. Vanuit rust heb je de beste ideeën gekregen.

=

Je hebt een plan en weet welke stappen jij wilt zetten, zodat jij zelf de regie hebt.

=

Je bent blijer met jezelf. Je waardeert jezelf meer en je hebt meer zelfvertrouwen gekregen in jouw eigen kunnen.

=

Je hebt meer vertrouwen, zin en inspiratie om keuzes te maken in jouw loopbaan.

Werkwijze

Waar bestaat het traject uit?

=

6x coachwandelingen van 2 uur verspreid over gemiddeld 4 maanden. Mijn werkgebied is Twente. In overleg spreken we samen de locatie af. 

=

Inspiratieopdrachten  die je krijgt tussen de 1-op-1 momenten zodat  je  jouw inzichten nog verder kan verdiepen en uitwerken.

=

Audio’s waarmee je zelf nog de natuur in kan voor meer ontspanning of inspiratie.

=

Onbeperkt appen of mailen als je ergens tegen aanloopt en even wil sparren.

=

Een mooi schrijfschrift waar ik tijdens de wandeling aantekeningen in maak die je na de wandeling weer mee naar huis kunt nemen.

=

gratis deelname aan een buitenworkshop of seizoenswandelingen die gepland zijn gedurende jouw traject.

Praktisch

In tijd investeer je 1 keer in de 2 à 3 weken 2 uur voor de coachwandeling. Naast dat je met mij wandelt is het aan jou hoeveel tijd je zelf nog besteedt aan de verwerkingsopdrachten. Reserveer zeker nadenk en navoel tijd tijdens dit traject. We zijn zo’n 4 maanden met elkaar onderweg.

Voor Expeditie Loopbaangeluk investeer je éénmalig 879 euro incl. btw of 4 termijnen van 227 euro incl. btw.
Volg je het traject via jouw werkgever dan geldt mijn zakelijke uurtarief van 125 euro excl. btw.

De coachwandelingen vinden plaats in natuur en parken in en rondom Enschede, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Delden of andere plaatsen op verzoek. Kijk hier voor de adressen. 

Het traject start altijd eerst met een kennismaking via telefoon of als je dat fijn vind tijdens een vrijblijvende  kennismakingswandeling. Een wederzijdse klik is het perfecte startpunt voor de expeditie.

Wil je eerst eens kennismaken en samen ontdekken of het 1 op 1 wandelcoach traject bij je past? Je kunt vrijblijvend een afspraak met mij inplannen.

Hoi, ik ben Philia, jouw expeditieleider

Met mijn enthousiaste en positieve blik ben ik jouw persoonlijke cheerleader in jouw ontdekkingstocht naar waar  jij blij van wordt in jouw werk, wat jouw talenten zijn, jouw ambities en dromen en wat ervoor nodig is om echt die volgende stap te zetten. Ik zorg ervoor dat we jouw perspectief wijd open zetten doordat ik je laat ervaren dat er veel meer mogelijk is dan jij nu denkt. En dat doe ik het liefst buiten. In beweging in de vrije ruimte ben ik op mijn best.

Je bent bij mij in warme en professionele handen met meer dan 20 jaar ervaring in het HR vak en nu ruim 7 jaar als wandelcoach gespecialiseerd in loopbaanvragen.

Ik weet als geen ander hoe het is om vast te lopen op het  loopbaanpad.  Ik heb na heel wat zelfonderzoek uiteindelijk keuzes gemaakt die beter bij mij passen waardoor mijn loopbaangeluk enorm toegenomen is. En dat gun ik jou ook!

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik starten?

Over het algemeen kun je heel snel starten. Kijk in mijn agenda voor als je eerst even telefonisch vrijblijvend wil sparren.

Wat als het regent?

Deze vraag krijg ik heel vaak laughing. We gaan ook naar buiten als het regent. Er bestaat immers geen slecht weer, alleen slechte kleding. Maar als er een serieus weeralarm is dan verplaatsen we de afspraak natuurlijk.

Kan ik alleen bij jou terecht als ik op zoek ben naar een andere baan?

Nee zeker niet. Als je nu vastloopt kan het ook goed zijn dat als je aan jezelf werkt je beter in je vel zit en het dan niet meer nodig is om te switchen van baan.

Wat als ik niet in Twente woon?

Mijn werkgebied is Twente waar er prachtige natuur is en ook rust en ruimte is om met je naar buiten te gaan. Ik zelf woon in Enschede en ben vaak in het buitengebied van deze stad te vinden. Is voor jou de afstand een hindernis dan zijn er 2 opties:

  • Je meld je aan voor een 1 daagse expeditie loopbaangeluk. Deze mogelijkheid bied ik in de maanden van april tm oktober. Van 10.00 tot 16.00 uur gaan we dan de hele dag met elkaar op stap zodat je aan het eind van de dag helder hebt welke volgende loopbaanstap jij kunt zetten.

of

  • Je neemt de tijd en je geniet van je rit naar het mooie Twente.
Wat als ik snel een loopbaankeuze moet maken?

Is er een keuze moment waarbij het duidelijk is waar je tussen moet kiezen dan kan je bij mij een dilemmawandeling boeken. Een coachwandeling van 2 uur waarbij ik je de tools aanreik om een bewuste en goed doorvoelde keuze te maken.

Ook is het mogelijk om de ééndaagse Expeditie Loopbaangeluk te boeken. Van 10.00 uur tot 16.00 uur ga ik met jou op pad zodat je aan het eind van de dag helder hebt wat jouw volgende stap kan zijn op jouw loopbaanpad.

Kan ik bij jou terecht als ik in een burnout zit?

Zit je in een burn-out of ervaar je veel stress op dit moment dan is het belangrijk dat we eerst gaan werken aan het weer laten stromen van je energie voordat we aan de slag kunnen gaan met onderliggende oorzaken of loopbaanvragen. Dit kan de reden zijn dat er wat meer wandelingen nodig zijn. Of dat je eerst het traject Expeditie Veerkracht volgt. Dus laten we eerst eens vrijblijvend telefonisch sparren om de mogelijkheden te bespreken.

Ik twijfel of dit wel wat voor mij is.

Om jou twijfel weg te nemen kunnen we vrijblijvend telefonisch sparren of is een gratis kennismakingswandeling altijd mogelijk. Natuurlijk is het altijd spannend om in een coachtraject te stappen. Maar je moet er wel een goed gevoel bij hebben en een klik met mij voelen. En dat weet je pas als we elkaar hebben ontmoet toch?

Moet mijn werkgever inhoudelijk weten wat we bespreken?

Ook al betaald jou werkgever, dan nog blijft alles wat wij bespreken tussen ons. Dat is ook de voorwaarde waarop ik werk. Ik wil een onafhankelijk rol hebben. Wel kan het zo zijn dat jij of je werkgever het fijn vinden als er een gezamelijk gesprek is voor de aftrap of na afloop. Maar jij bent altijd in regie.

Moet ik sportief zijn en van wandelen houden?

Je hoeft niet sportief te zijn. We lopen per coachwandeling tussen de 3 en 5 kilometer. Dat is voor iedereen te doen met een normale conditie. Het is natuurlijk wel fijn als jij het fijn vindt om in de natuur te zijn en dat je van wandelen houdt. De meeste klanten die met mij werken hebben vaak ook juist voor mij gekozen omdat ik buiten werk. Wat ik ook vaak terug krijg is dat mijn klanten na aanleiding van het wandelcoachtraject zelf veel meer naar buiten gaan en vaker een wandeltocht maken. Dat is ook iets wat ik zeer aanraad. Ik geloof echt in de kracht van wandelen en dat enthousiasme draag ik graag uit.

Ik meld mij aan voor  Expeditie Loopbaangeluk

12 + 9 =

Buro Spijker is aangesloten bij:

Volg mij op social media:

Pin It on Pinterest