Over mij

Buiten is beter

Ik ben Philia Spijker en ik geloof dat buiten beter is.  Zelf heb ik krachtig ervaren dat buiten in de natuur zijn zorgt voor frisheid in je hoofd en ontspanning in je lijf. Letterlijk en figuurlijk in beweging zijn brengt je dichter bij jezelf. Dat verrast elke keer weer. Hoe simpel het eigenlijk is en hoe positief het effect kan zijn.  Ik deel dat enthousiasme graag met je.

Ik ben ‘down to earth”, sta met beide benen op de grond maar sta ook open voor wat ik de ‘magie van wandelcoaching’ noem; verrassende inzichten die de natuur je soms onverwacht geeft. Doordat ik scherp ben in mijn observaties, voel ik heel goed aan wat iemand nodig heeft en doordat ik goed verbinding kan leggen tussen dingen kan ik helpen het minder ingewikkeld te maken.  Ik ben nieuwsgierig en ga daar waar het nodig is graag de diepte in. ‘Waar gaat het nu echt om?’. 

Door te vertragen lukt het beter te ontspannen en vanuit die ontspanning ontdek je makkelijker welke richting jij op wilt. Vandaar mijn motto. Onthaast. Ontspan. Ontdek.

Ik hoop je buiten ergens een keer te ontmoeten!

– Philia Spijker

Back to Basic!

Het ene been voor het andere. Ademen. De vogels horen fluiten. Alle hectiek achter je laten buiten in de natuur en je weer in verbinding voelen met die natuur. Hoeveel beter ik mij daardoor voelde was voor mij echt een ontdekking.

In 2014 werd mijn dochter van toen 14 plotseling ernstig ziek. Zij kreeg leukemie en moest veel behandelingen in verschillende ziekenhuizen doorstaan. Ik heb toen mijn baan moeten opgeven omdat het mij niet lukte om de zorg voor en over haar te combineren met werk. Het was een intense periode en na haar herstel merkte ik dat ik zelf behoorlijk uit balans was geraakt.

Herstel
Ik ondernam van alles om die balans weer te herstellen. Na een lange zoektocht heb ik geleerd dat de oplossing vooral zat in de eenvoud. Ik ging wandelen en zocht steeds vaker de natuur op. Dat gaf mij steeds  meer rust en vertrouwen. En het hielp me te stoppen met het vinden van oplossingen vanuit mijn hoofd. Ik kwam meer in verbinding met mijn lijf en gevoel.

Zweden
In het voorjaar van 2017 was ik in Zweden waar ons vakantiehuis staat. Ik maakte daar lange wandelingen. Mijn inspiratie begon weer te stromen. De natuur gaf me zoveel energie en ruimte voor nieuwe ideeën. Een hele tijd voelde werk voor mij zo onbetekenend. Maar nu voelde ik dat ik iets wilde doen met deze positieve ervaring in de natuur. Het buiten in beweging zijn heeft mij zoveel dichter bij mijzelf gebracht.

Zingeving
Ik wilde van betekenis zijn door deze ervaring te delen en anderen verder te helpen met keuzes maken in werk en loopbaan, verminderen van stress en een goede werk en prive balans. Want in mijn baan als HR adviseur had ik al vaak gezien hoe anderen met stress worstelen in hun werk net zoals ik. Of worstelen met de vraag of het werk wat ze doen nog wel bij ze past. Of dat wel weten zedurven  niet een andere keuze  te maken.

Door alsmaar de druk te voelen om maar te blijven presteren en het willen voldoen aan een bepaalde norm voel je niet goed meer wat echt bij je past. Waar jij blij van wordt.  En dat kan je onzeker maken, je past  je aan en krijgt steeds meer weerstand tegen je werk.

Dat heb ik altijd super jammer gevonden omdat je veel meer van betekenis kan zijn voor jezelf en anderen als dat wat je doet en wie je bent op je werk dicht bij jouw eigen natuur staat. En daar wil ik graag  een bijdrage aan leveren!

There’s a path already inside you- Stop analyzing. Start Walking ! 

   

Een eigen pad.

De zaadjes waren geplant! Ik wilde werken met deze thema’s en daarbij de natuur betrekken. Ik wilde mijn eigen bedrijf oprichten waarin ik al mijn vakmanschap en persoonlijke ervaringen mee kon nemen.  Op een plaats waar ruimte is om te bewegen en te ademen. Waar ik samen met anderen avonturen kan beleven en waar ik vooral mezelf mag zijn. Mijn talenten in zetten en anderen helpen dat ook te ontdekken.

In september 2017 begon ik aan de opleiding tot natuurcoach. Ik merkte dat alle puzzelstukjes voor mij op zijn plaats vielen. Mijn ervaringen in het HR vak kon ik combineren met de positieve ervaringen van werken in en met de natuur. Ik ontdekte dat het coachen in de natuur voor mij volop mogelijkheden bood om een nieuw eigen pad in te slaan.  

In 2018 richtte ik daarom burospijker, wandelcoaching op waarin ik vooral vrouwen help die zich niet meer willen laten leiden door onzekere gevoelens en stress. Die er naar verlangen te doen wat ze echt willen en daarvoor hun talenten willen inzetten.  Door met ze de natuur in te gaan en krachtige ‘down to earth’ methodieken in te zetten, durven ze met veel  meer zelfvertrouwen stappen te zetten. En zo komen ze dichter bij hun eigen natuur waardoor ze veel meer ontspannen en met plezier kunnen werken.

 

Buitenmens in de stad

Ik kan vaak niet kiezen! Ik houd van combinaties: in denken en doen, in spelen en serieus zijn, in realisme en magie, alleen en samen en stad en natuur.

Ik woon samen met mijn man en jongste zoon in Enschede (mijn dochter is al uit huis). Enschede is een super leuke stad waar veel leuke dingen te doen zijn met de natuur gelukkig altijd dichtbij. Het zal je niet verbazen maar ik wandel heel graag. Ik voel mij het meest avontuurlijk als ik dat doe in mijn eentje. Rugzak op, tentje mee. Niet helemaal alleen trouwens want mijn labradoodle Evi neem ik graag mee op pad.

Ik heb de wens om in 2022 het St Olavspad te gaan lopen, een pelgrimspad dat loopt van de Zweedse oostkust naar de Noorse westkust. Van Sundsvall naar Trondheim.

Zweden loopt als een rode draad door mijn verhaal. Ik ben verliefd geworden op het land toen ik er mijn afstudeerjaar doorbracht. Ik ben er nog een jaartje blijven hangen om Zweeds te studeren en kom er regelmatig omdat we er een vakantiehuis hebben. De plek  van waaruit ik heerlijke wandelweekenden organiseer.

 

Logo

Het rugzakje van een bekend Zweeds merk heeft als model gestaan voor mijn logo. Het symboliseert mijn liefde voor Zweden en staat voor alles wat jijzelf allemaal in je rugzak hebt aan dromen, verlangens, talenten en ervaringen. En het staat voor alles wat ik in mijn bagage heb om jou te helpen op jouw pad.

De inhoud van mijn rugzak

Ik heb altijd mijn blauwe rugzakje mee tijdens het wandelen. Daarin altijd een schrijfschrift, pen en water. Meestal ook een thermoskannetje thee en zitmatjes zodat we even op een mooi plekje kunnen gaan zitten. Bij regenachtig weer natuurlijk een paraplu. 

Daarnaast  is mijn rugzak gevuld met persoonlijke ervaringen en met meer dan 20 jaar ervaring in het HR vak als adviseur, docent HRM, specialist duurzame inzetbaarheid en als coach.  Naast de opleiding tot natuurcoach bij Innersteps volgde ik diverse trainingen en opleidingen in Nederland en België:

  • Stress & burnoutcoaching voor de wandelcoach, het Coachbureau
  • Burn-out|bore-out coach, Next Step coaching, België
  • Opleiding loopbaancoach, Next Step coaching, België
  • Opleiding tot wandelcoach, Instituut voor Duurzaam Werken, België
  • Mind-walk® trainers opleiding
  • Opleiding adviseur duurzame Inzetbaarheid en vitaliteit, Sonnevelt Opleidingen
  • Post HBO Register opleiding Trainer Communicatieve Vaardigheden, Blankensteijn & partners
  • HBO opleiding Personeel & Arbeid, Saxion

Mijn aanbod

Individueel of in een groep. Gericht op het beantwoorden van een loopbaanvraag, verminderen van stress of het voorkomen van een burnout. Mijn aanbod is divers. De essentie is dat ik altijd naar buiten ga, dat je letterlijk en figuurlijk in beweging bent en dat ik de natuur inzet omdat dat zoveel voordelen met zich meebrengt.

Zie ik je buiten?

>>

loopbaan

coaching

>>

Stress & burnout

>>

Mini avontuur Zweden

>>

Maatwerk voor werkgevers

Buro Spijker is aangesloten bij:

Volg mij op social media:

Inschrijven voor mijn nieuwsbrief

Abonneer je op mijn nieuwsbrief zodat je geen waardevolle informatie mist rondom de activiteiten van burospijker.

Gelukt! Dank voor de inschrijving

Pin It on Pinterest