Ervaringen van mijn klanten

Hieronder vind je reviews van mijn klanten die bij mij een wandelcoachtraject hebben gevolgd. De meeste zijn anoniem. Dat komt omdat veel van mijn klanten dit traject bij mij volgen onafhankelijk van hun werkgever. Of omdat het vaak hele persoonlijke verhalen zijn.

Ik durf nu stappen te maken, zonder mij te veel bezig te houden met de uitkomst.

Ik heb Philia haar hulp ingeschakeld na mijn herstel van mijn burn out . Ik wist ik dat het tijd was voor verandering. Ik kon er niet meer omheen.

Een vriendin van mij verwees mij naar Philia en nadat ik de website had gelezen had ik meteen een heel goed gevoel, alsof het zo moest zijn.

De manier van begeleiding vond ik heel erg goed. Zelf ben ik gewend om alles verstandelijk en met woorden uit te drukken. In het traject met Philia leerde ik verder te kijken dan die woorden en het verstand.  Door middel van opdrachten in de natuur, gebruik van materialen die we tegen kwamen leerde ik te voelen waar de weerstand zat, wat mij tegenhield. Daardoor kon ik onderzoeken hoe ik dat achter mij kon laten. Wat ik nodig had om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Te voelen wat ik nodig heb, te voelen waar ik naar verlang, te voelen dat ik eigenlijk heel goed weet wat ik wil.

Het traject bij Philia heeft mij dus echt in beweging gebracht. Ik durf nu stappen te maken, zonder mij te veel bezig te houden met de uitkomst. Heb het vertrouwen gekregen dat de weg zich vanzelf ontvouwt en elke stap een stap is die mij dichterbij mezelf brengt, dichter bij een baan die past.

Esther

Philia geeft mensen de ruimte, rust en het vertrouwen dat alles er mag zijn.

Voordat ik bij Philia kwam was ik te veel bezig met de uitkomst, waardoor de stap zo groot was, dat ik het niet kon overzien. Daardoor bleef ik maar stilstaan.
Nu na het traject durf ik weer te vertrouwen op mijn kunnen, op mijn talenten. Ik ben ze gaan zien en voelen. Het heeft mij een rijker mens gemaakt en ik heb elke dag steeds meer helder waar ik naar toe wil. Ook de kleinste stappen, brengen mij al heel veel geluk. Ik heb oriënterende gesprekken gehad met studie coaches. Ik ben bezig met het schrijven van brieven naar organisaties die mij aanspreken qua cultuur en werkwijze. Ik heb mezelf doelen gesteld die reëel zijn en ik heb er alle vertrouwen in dat ik ze ga verwezenlijken.
Philia geeft mensen de ruimte, rust en het vertrouwen dat alles er mag zijn. Ze heeft mij mijn kwaliteiten laten zien, die ik zelf als vanzelfsprekend achtte. Ze heeft me een spiegel voor gehouden en vooral ook laten zien, dat de wereld aan mijn voeten ligt en ik ben aan zet. Ik heb de regie weer zelf in handen en voel dat ik niet meer vast zit.

E.

Dat gaf mij het vertrouwen dat ik nodig had: “ik kan veel meer dan ik dacht.”

 

Ik kwam bij Philia voor coaching na een teleurstellend functioneringsgesprek wat leidde tot verminderde motivatie. Daarbij kwam een veranderde werkwijze op de afdeling waardoor mijn functie werd ‘uitgehold’. Ik wilde toch optimaal presteren. Dat ging ik compenseren door steeds harder te werken (overuren in avonden, weekenden tot ’s nachts aan toe). Het werd een patroon dat ik niet op eigen houtje meer kon doorbreken. Ik was oververmoeid.

Mijn dochter had in die periode een traject bij Philia gedaan en was heel enthousiast. Wandelcoaching sprak mij enorm aan. Je krijgt heel andere gesprekken als je samen in de natuur wandelt, dan wanneer je aan weerszijden van een bureau zit.”

Ik vond de aanpak van Philia verrassend. Het werd een persoonlijke zoektocht naar: hoe komt het dat je tot dit punt bent gekomen? Hoe komt het dat je op deze wijze reageert en functioneert? Je toonde liefdevol begrip, ook voor mijn hardnekkige patronen. En vervolgens: Wat zijn je talenten? Wat maakt jou uniek? Dat gaf mij het vertrouwen dat ik nodig had: “ik kan veel meer dan ik dacht.”

Ik ben me veel bewuster van mijn talenten en valkuilen. Mijn doel is om mijn werkplezier terug te krijgen. Ofwel in mijn huidige functie, ofwel ergens anders. Ik zie nieuwe kansen en mogelijkheden. De eerste sollicitatie is verstuurd.

N.

Het heeft mij heel erg geholpen om helder te krijgen waarom ik bepaalde loopbaankeuzes heb gemaakt, en waar mijn echte passie ligt

Toen ik aan het loopbaantraject bij Philia begon had ik een loopbaanvraag die wellicht velen herkennen. Hoe kom ik er nu achter wat ik leuk vind, waar krijg ik energie van en waar haal ik voldoening uit, en hoe vind ik dit in een baan?
Tijdens de wandelingen leerde ik om vanuit van uit mijn gevoel te kijken, bewegen en handelen in plaats van juist heel rationeel te kijken. Het fijne aan deze wandelingen is dat je je heel bewust wordt van je omgeving, bewust wordt van bepaalde patronen in je leven en waarom je bepaalde keuzes in je loopbaan hebt gemaakt. Het is een leerproces, met focus op jouw ontwikkeling, zowel in jouw loopbaan maar ook op persoonlijk vlak.
Doordat je in de natuur bent in plaats van ergens op een kantoor kom je al direct in een heel andere setting terecht. Je wandelt eigenlijk heel mindful door de natuur en juist door die bewustwording krijg je ruimte om je gevoel toe te laten. Je gaat echt uit je hoofd en naar je gevoel.
Voor mij was het grootst behaalde resultaat de bewustwording van oude patronen van vroeger die verweven waren met mijn loopbaan (keuzes).
Ik kan een ieder die een loopbaanvraag heeft aanraden om contact op te nemen met Philia. Het heeft mij heel erg geholpen om helder te krijgen waarom ik bepaalde loopbaankeuzes heb gemaakt, en waar mijn echte passie ligt. Keuzes maken vanuit gevoel en niet aan de hand van een paar standaard algemene testjes, dat is waar Buro Spijker in mijn optiek voor staat!

Stephanie

HR manager

Als coachee is het ook gewoon hardwerken, je moet zelf ook aan de bak voor resultaat

 

Ruim 1,5 maand geleden heb ik een 1 daagse expeditie loopbaangeluk met je gehad in Delden. Ik dacht, misschien leuk voor je om een terugkoppeling te horen.

De weken na onze wandeling heb ik de tijd genomen e.e.a. te laten bezinken en heb me verdiept in de mogelijkheden van banen buiten m’n vakgebied. De linkjes van detacheringsbureaus die je me gestuurd hebt, hebben daarbij geholpen. Ik heb ook een aantal sollicitaties aangeschreven, maar ik merkte dat ik niet echt teleurgesteld reageerde bij afwijzingen. Daarna nog weer eens je aantekeningen-boekje erbij gepakt. Wat waren m’n verlangens ook al weer?  Structuur, zekerheid voelen, gehoord worden, beetje reuring, kunnen sparren, kennis overdragen, mensencontact, ruimte hebben. Een goede optie die ik noemde was het werken in ———, echter de opgeschreven verlangens passen hier niet bij… dit is een hele solistische baan. Toch een afspraak gemaakt, er waren mogelijkheden. Had me echter ingeprent niet te snel te beslissen en het de tijd te geven (best lastig!).

Twee weken geleden hadden we met m’n huidige collega’s een weekend weg gepland. Het was zo leuk, heb genoten! Het deed me inzien dat het werken in een team belangrijk voor me is. De week erna was ik vrij. Nog een keer alles laten bezinken. De wandeling met jou nog weer eens geëvalueerd.  Veel van m’n verlangens komen in m’n vorige baan terug.. Alleen dat —–…. Maar goed, je kunt niet alles hebben 🙂  Toch gevraagd of ik langs mocht komen en het voelde gelijk goed.

Kort samengevat: Ik ga dus  weer bij m’n vorige werkgever beginnen. Iets wat ik in m’n hoofd totaal uitgesloten en geblokt had en zeker niet had verwacht, bleek toch ineens weer goed te voelen. Ik ben nu een aantal weken vrij en heb daarna vakantie, maar de gedachte geeft me rust , ik ben er blij mee en heb zin om weer te beginnen. Nu voor 3 dagen, zodat ik tijd overhoud voor m’n eigen bedrijfje.

Ik wil je nogmaals bedanken voor je bijdrage, het heeft me zeker geholpen in dit proces!

Ik vond je in de wandeling professioneel en vooral vak-inhoudelijk erg goed. Ik merkte dat je veel ervaring en duidelijk verstand van zaken hebt. Dat gaf me vertrouwen. Op persoonlijk vlak vind ik je oprecht geïnteresseerd, eerlijk en je deed echt moeite om tot de kern te komen. Je nam afstand en rust wanneer dit nodig was. Door gebruik te maken van de natuur en visuele elementen is het effect van nieuwe inzichten erg krachtig en efficiënt.

Verder heb ik als coachee gemerkt dat het belangrijk is om inderdaad de tijd te nemen om eea te laten bezinken en ook mensen in je omgeving in je proces te betrekken. Als coachee is het ook gewoon hardwerken, je moet zelf ook aan de bak voor resultaat. Ook na de wandeling. Het boekje met je aantekeningen vond ik erg prettig, omdat je toch weer dingen vergeet en het geeft houvast.

M

Een keuze maken vanuit je gevoel is echt de juiste keuze

Ik kwam bij Philia omdat ik worstelde met het maken van een keuze tussen het  blijven in een baan waarin ik niet gelukkig ben maar waar ik al jaren werk (vaste baan, stabiel salaris etc.) of omscholen naar een ander beroep waar mijn hart ligt. Het was voor mij echt een groot dilemma.

Na de Dilemma wandeling met Philia kreeg ik echt het gevoel dat ik het nu wel wist en heb ik een knoop doorgehakt. Ik heb echt ervaren dat een keuze maken vanuit je gevoel echt de juiste keuze is. Ik vond de begeleiding heel prettig, en helder. Ook als ik even het antwoord niet wist voelde ik geen druk.  Philia helpt je dan echt naar het juiste antwoord vanuit je eigen gevoel. We hadden een goede klik. Ik raad een wandelcoach sessie aan omdat het zo fijn is om in de natuur tot bepaalde inzichten te komen. Philia kan je hier heel goed bij helpen. Ze heeft veel kennis en ervaring en is een warme persoonlijkheid. Een eventuele volgende keer zou ik weer naar haar toe gaan. Mocht je enorm twijfelen over een bepaalde keuze dan zou ik zeker een dilemma wandeling aanvragen.

Linda

Wandelcoaching; letterlijk stilstaan en de natuur op je laten inwerken

Ik kwam in aanraking met Philia via Facebook. Ik had geen idee wat ik me bij  wandelcoaching moest voorstellen. Ik was uitgevallen in mijn werk en kon wel wat ondersteuning gebruiken hoe ik verder moest.

Bij de eerste kennismakingssessie zouden we aftasten of het van beide kanten beviel om verder te gaan. Ik kan me nog goed herinneren dat Philia me tijdens de eerste sessie aangaf; “loop eens rustiger”, “volg mijn wandelpas.” Dat was wennen om letterlijk een versnelling lager te gaan. En laat staan met bepaalde oefeningen letterlijk stil te gaan staan in de natuur en met de oefening bezig te zijn.

En al helemaal om bepaalde situaties in de natuur uit te gaan beelden met takken of bomen. Eerst zat ik te bedenken wat ik kon kiezen maar de ideeën kwamen toch al wel heel snel heel makkelijk. Terwijl ik dat niet gedacht had. Vooral ook niet hoe treffend een bepaalde situatie was om eens niet de regels te volgen en over de omheining te stappen. Dit was eng en zou ik in principe  nooit doen.  Maar het gaf wel heel treffend weer dat ik soms gewoon dingen moet doen en niet altijd ‘braaf’ de regeltjes moet volgen. Dit had ik nooit gedacht.

Ik heb de wandelcoachsessies als heel bijzonder ervaren; je loopt door de natuur en je komt tot verrassende inzichten en staat ook letterlijk stil. Wat ik anders veel te weinig doe. Philia laat je je eigen keuzes maken. Het is niet zo dat zij een bepaalde oplossing aandraagt of aangeeft wat goed is. Je komt zelf tot verrassende inzichten. Het is zeker de moeite waard.

L.

Minder chaos, meer rust en perspectief!

Ik kwam bij Philia omdat ik me onzeker voelde en onvoldoende vertrouwen had in mezelf en mijn loopbaan (en mijn eigen invloed daarop). De chaos in mijn hoofd over het pad dat ik volg, niet meer wil volgen, moet volgen, zou kunnen volgen, wil volgen….Ik had enorm veel behoefte aan een nieuw perspectief.

Het meest waardevol aan het traject dat ik deed bij Philia is dat ik ècht anders naar mezelf heb leren kijken. Hoe waardevol mijn talenten zijn en dat ze er wel degelijk toe doen. Als je ze maar op de juiste manier weet te herkennen en in te zetten. Dit alles met een positief kritische blik die er ook mag zijn. Ook het duiveltje op de schouder mag je omarmen en laten ‘zijn’ zonder dat het jezelf en je loopbaan verdere groei en geluk in de weg staat. Door op een andere manier naar mezelf te ‘leren’ kijken middels de elementen om mij heen (lees : in de natuur en al het moois dat zij biedt en hoezeer het dient als spiegel) besef je dat niets maakbaar is. Maar toen ik mijn gevoel durfde toe te laten en het geplande zaadje liet groeien kon er zomaar wat moois ontstaan waardoor ik een ander pad in durfde te slaan.

Philia bood mij ruimte om te reflecteren zonder te ‘sturen’. Dat is echt bijzonder. Ze weet heel goed tot de kern te komen zonder hokjesdenken en dat vond ik persoonlijk verademend.

Dankjewel voor je ondersteuning en fijne coaching wandelsessies. Ondanks dat mijn pad nog niet helemaal geplaveid is, is er wat in werking gezet en daar was het mij om te doen. Minder chaos, meer rust en perspectief.

Anke

Officemanager

Buro Spijker is aangesloten bij:

Volg mij op social media:

Pin It on Pinterest