Fantaseren, dromen, ik heb het altijd goed gekund. Ik verlies me er zelf nog weleens in. Ik weet nog goed dat ik me in februari zelf liet coachen. (En ja natuurlijk laat ik mij in de natuur coachen ­čÖé Mijn vraag was. ”Hoe maak ik nou van mijn fantasie├źn echt werkelijkheid”. Want ik merkte steeds meer dat mijn fantasie├źn, echte verlangens waren geworden.

Niet zo maar wat ideetjes. Nee echt een hartsverlangen. Ik wil vrouwen vrouwen helpen die zich niet meer willen laten leiden door onzekere gevoelens en stress. Die er naar verlangen te doen wat ze echt willen en daarvoor hun talenten willen inzetten. En daarvoor neem ik ze mee naar buiten omdat ik geloof dat buiten beter is. Buiten in de natuur zijn zorgt voor frisheid in je hoofd en ontspanning in je lijf. Letterlijk en figuurlijk in beweging zijn brengt je dichter bij jezelf.

Ik heb al heel wat stappen gezet en burospijker krijgt steeds meer vorm en de resultaten van de trajecten zijn echt van betekenis. Toch voelt het ┬ásoms nog steeds alsof ik een fantast ben met de bijbehorende gedachten. “Hoe kan ik nou mijn geld verdienen met iets wat ik zelf zo leuk vindt om te doen?”, “Wie zit er nou op mij te wachten?” Misschien herken je dat soort gedachten wel?

In mijn coaching van februari kwamen een aantal antwoorden op die vraag naar boven. Twee hele belangrijke wil ik graag met met je delen.

Verantwoordelijkheid nemen
Ik vond een achtergelaten werkhandschoen op mijn pad. Toen ik hem oppakte voelde ik het meteen. Wie de handschoen oppakt, trekt hem aan. Wil ik van mijn bedrijf een succes maken dan heb ik verantwoordelijkheid te nemen. Dan moet ik daar iets voor doen. Keuzes maken, niet alles perfect willen doen waardoor ik dingen uitstel. Soms tegen de stroom in.

Een andere belangrijk inzicht was mezelf serieus nemen. En dat betekent niet meer verstoppen. Mezelf zichtbaar maken.

De coaching was in februari maar het zijn nog steeds inzichten die mij nu bezighouden. Mezelf serieus nemen betekent ook dat ik naast dat ik  mij inhoudelijk blijf ontwikkelen ook investeer in een ondernemerscoach. Iemand die met mij mee kijkt hoe ik mijn bedrijf nog beter op de kaart kan zetten. Want mijn bedrijf is dat waard.

Hulp vragen
Jezelf serieus nemen betekent dus ook hulp durven vragen. En dat kan lastig zijn als je altijd alles zelf wil doen.  Herken jij dat? Wil je je eigen vraagstuk ook weleens serieus nemen of ken  jij iemand die ook wel wat hulp kan gebruiken. Laat het me graag weten. Ik wandel graag een stukje met je op. Dat kan in een traject maar ook heel goed in 1 verhelderende wandeling van 2 uur. 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest