8 april 2021

Ervaren coaches zetten landelijk collectief van wandelcoaches op

Vandaag is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’. Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed, maar kom er maar eens op… Op deze dag gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Doel is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona

Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coachen. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Vastlopen

Veel mensen die vastlopen zitten heel erg in hun hoofd. Door er buiten over te praten en in beweging te zijn komen ze ook in hun hoofd in beweging. Schalken: “Ik had eens een klant die gewend was om altijd andere mensen te volgen. We stonden in het bos. Ik vroeg haar om iets te pakken dat heel fijn aanvoelde. Ze ging van alles bekijken maar raakte niets aan. Ze wees naar een blaadje en zei ‘dat blaadje voelt goed’, terwijl ze er helemaal niet aan gezeten had. Het werd haar toen pas duidelijk dat ze niet gewend was naar haar eigen gevoel te luisteren. Zo’n inzicht zou je in een spreekkamer veel minder snel en minder intens hebben.”

Bedrijven

Het collectief bestaat op dit moment uit 17 ervaren coaches verspreid over het land. Zo is er altijd een coach in de buurt. Schalken: “Duurzame inzetbaarheid van personeel is voor veel bedrijven actueler dan ooit door Corona en de veranderingen die dat met zich meebrengt. Onze coaches zorgen ervoor dat medewerkers zo goed mogelijk met die veranderingen om kunnen gaan en zo min mogelijk uitvallen. Naast People richten we ons ook op Planet. Wij zijn voor zover we weten het eerste coachcollectief dat C02-neutraal is. We kunnen dan ook met recht zeggen ‘De enige footprint die we achterlaten is een voetafdruk in het zand’.

 

Kijk voor mijn profiel op www.wandelcoaches.nl/philia-spijker

 

Pin It on Pinterest